El cine del Picó

“Intocable”: Deliciosa història d’amor sense cap petó ****

Comentari cinèfil: No és la primera vegada que el cinema ens presenta dos personatges molt diferents que s’acaben fent amics de l’ànima. Normalment, un d’ells és una mica ximplet, però divertit, i l’altre és més culte i refinat. Estic pensant en “Un par de seductores” o “Mis tardes con Margueritte” (amb Depardieu fent de curtet). A “Intocable” no hi ha cap petó, però la relació entre l’aristòcrata que va en cadira de rodes i el seu assistent humil i sense cultura és una deliciosa història d’amor.

Festival d’escenes memorables: Només hi ha dos personatges, però la pel.lícula és un festival d’escenes memorables. Per exemple, quan l’home culte li ensenya qui és Bach i Vivaldi al seu assistent que no té ni idea de música clàssica. A l’escena seguent, l’assistent li ensenya qui és Kool & The Gang.

Història desacomplexada: Possiblement un dels aspectes més impactants de la pel.li és que els dos personatges es tracten de tu a tu, sense hipocresies ni campassions. Torno a creure en el cinema francès (després de veure el nyap “Los infieles”).

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)2 Comments so far

  1.   Elisabet on Abril 19th, 2012          Respon

    Alfred, crec que és pel·lícula de traca i mocador, 5 estrelles!!

    •   aps on Abril 21st, 2012          Respon

      Elisabet… jo vaig estar molta estona reflexionant quantes estrelles li posava: 4 o 5. Ho podríem deixar en 4,5. Un petonet.

Leave a Reply