El cine del Picó

“War horse (caballo de batalla)”: Només falta que el cavall parli **

Comentari cinèfil: D’un director que ha fet “ET”, les tres parts d’Indiana Jones i “La llista de Schindler” sempre s’ha d’esperar el màxim. “War horse (caballo de batalla)” té moments distrets, però no formarà part de les grans obres d’Spielberg. Ooooooh. Quina llàstima.

Empatxat de cavalls: És una aposta arriscada que una pel.lícula de 140 minuts estigui protagonitzada per un cavall. Només m’ha faltat que el cavall parlés, com si fos la Mula Francis. Jo he acabat una mica empatxat de tant trot i galop.

Sembla un conte de Disney: Tot és entranyable en aquesta pel.li. En alguns moments he pensat que estava veient un conte de Disney. Fins i tot la guerra està tractada d’una manera èpica (res a veure amb la cruesa de “Salvar al soldado Ryan”).  És una de les històries més ensucrades d’Spielberg. Si ho arribo a saber m’emporto a la meva neboda de 9 anys.

Argument en dues línies: Un cavall passa per diverses mans: un noi humil, dos germans, militars i una nena malalta.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)2 Comments so far

  1.   Victòria Cardona on Agost 9th, 2012          Respon

    Discrepo una mica… una mica, eh? o bé, aporto un suggeriment al que tu dius.
    Jo la vaig trobar molt simbòlica. Al soldat Ryan es veia important salvar ni que fos una vida com feia Spielberg a la seva “llista” en el moment final que plora perquè no ha donat la seva anell, agenollat a la via del tren. A War horse ens fa veure l’horror de la violència de la guerra, de l’amistat entre el noi i el cavall i el moment terrible de les cadenes que treuen la llibertat al cavall com podríen ser els oprimits, els captius i un llarg etc. d’exemples que hem vist passar al llarg de l’història. Amb molt d’afecte t’he escrit breu la meva opinió. Jo li donc un 5 sobre 5 i crec que també és molt recomanable per la neboda, pot ser encara no, però per adolescents la novel.la sí:http://www.grup62infantiljuvenil.cat/ca/llibre/cavall-de-guerra_13948.html

    •   aps on Agost 9th, 2012          Respon

      Moltes gràcies, Victòria pel teu comentari. Tot un honor que segueixis aquest bloc. Un petó.

Leave a Reply