El cine del Picó

“Albert Nobbs”: Con faldas y a lo loco, però al revés ***

Comentari cinèfil: A “Con faldas y a lo loco” dos homes es convertien en dona. Aquí és al revés: dues dones es converteixen en homes. Billy Wilder va fer una comèdia brillant i Rodrigo Garcia ha fet un drama senzillament correcte. Em va agradar molt més “Madres e hijas”.

Dos grans personatges: La força de la pel.lícula rau en els dos personatges masculins-femenins (Hupert i Alber Nobbs). Són actuacions que se’t queden gravades a la memòria. I fan olor a Oscar.

Tota la resta és molt fluix: El gran problema són les històries secundàries, totes elles fluixes i tòpiques. Especialment decebedora m’ha semblat la història d’amor entre un aventurer de pacotilla  i una noia somiatruites. Pitjor que una telesèrie.

Argument en dues línies: Albert Nobbs es un criat que treballa en un hotel. El seu somni és obrir un estanc amb els estalvis que té.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply