El cine del Picó

“Le Havre”: Són ben curiosos els personatges de Kaurismaki ***

Comentari cinèfil: Aki Kaurismaki és un dels pocs cineastes que fa el que vol. El seu cinema és difícil d’etiquetar. El que més m’agrada d’aquest director nascut a Finlàndia (però que no vol saber res del seu país i viu a Portugal) són els seus personatges: són dramàtics i còmics alhora. Kaurismaki sempre em desconcerta. Fantàstic!

Reflexió sobre la immigració: “Le Havre” és un “thriller” amb temàtica social. Un dels protagonistes és un nen africà sense papers que intenta arribar a Anglaterra. Ara bé, és un dels “thrillers” més tranquils que he vist en els últims anys. Tot es desenvolupa a mig gas, sense estrès. Amb una senzillesa increïble.

Personatges ben curiosos: La pel.li val la pena pels seus personatges: el neteja-botes (sembla Jacques Tati), el policia amb bon cor, la dona malalta, els botiguers… Buñuel disfrutaria.

Argument en dues línies: Un home que és neteja-botes ajuda a un adolescent africà sense papers perseguit per la policia

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply