El cine del Picó

“Route irish”: A Ken Loach no se li escapa cap tema ***

Comentari cinèfil: El gran Ken Loach s’atreveix amb tot: violència de gènere, crisi de la indústria anglesa, el naixement del IRA, l’atur, l’abús del poder… A Loach no se li escapa cap tema i ara toca la “privatització” de la guerra d’Irak. Visca el cinema compromès!

Mercenaris a la guerra d’Irak: La pel.lícula toca un tema que desconeixia: la presència de milers de soldats contractats (mercenaris) a la guerra d’Irak. La majoria van cometre abusos i van actuar amb tota la immunitat del món. El tema té molta força. La pel.li, no tanta.

Un “trhiller polític: “Route irish” se centra en un episodi concret: la investigació per aclarir la mort d’un d’aquests mercenaris. La pel.li, plantejada com un “thriller”, combina moments brillants i tensos amb escenes una mica feixugues i inútils.

Paper ridícul de Najwa Nimri: Ostres! La Najwa Nimri només surt mig minut. Una decepció. És una gran actriu i es merexia un paper més important. Ken, aquí has badat.

Puntuació: 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply