El cine del Picó

“La conspiración”: Què saps de l’assassinat de Lincoln? ***

Comentari cinèfil: M’agrada el Robert Redford director. No fa obres mestres, però pràcticament totes les seves pel.lícules són interessants. Sempre fuig del cinema comercial i fàcil. Les meves preferides són “El río de la vida” i “Quiz show. El dilema”. “La conspiración”, per no perdre el costum, també m’ha convençut.

Molts punts d’interès: “La conspiración” té molts punts d’interès: els judicis en temps de guerra, la relació entre justícia i venjança, la manipulació judicial, la pena de mort… Robert Redford ha fet una pel.lícula incòmode. I això sempre és d’agrair.

120 minuts absolutament equilibrats: La pel.li sempre va a la mateixa velocitat. No hi ha res que desentoni. Potser he trobat a faltar en algun moment una mica més de vida, d’espurna, alguna escena genial.

Per què el color és tan lleig?: El color de la pel.lícula és brut i fosc. Algunes escenes fins i tot es veuen borroses. Què ha passat?

Argument en dues línies: Una dona, acusada de col.laborar amb els assassins del president Lincoln, és jutjada per un consell militar.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply