El cine del Picó

“El gato desaparece”: Increïble: Sorín ha fet un “thriller” psicològic ****

Comentari cinèfil: Carlos Sorín fa un cinema minimalista, amb personatges curiosos que viuen situacions tragicòmiques. “El gato desaparece” no té res a veure amb “Historias mínimas”, “Bombón, el perro” o “El camino de San Diego”, les meves favorites (“La ventana” em va avorrir”). En aquests moments només puc dir… visca el gat i visca el nou estil de Sorín!

Sorín o Hitchcock?: Els primers 40-50 minuts són molt brillants. L’espectador observa amb l’ai al cor les evolucions d’un estrany matrimoni. Jo estava desconcertat. I em preguntava: “És possible que Sorín hagi fet un “thriller” psicòlogic?”. Doncs sí!

Polèmica amb el final: He llegit que el final és previsible i/o decebedor. No hem de valorar la pel.li pel seu final! Sorín aconsegueix mantenir-nos en tensió 90 minuts. I això no està a l’abast de tothom. Per cert, m’ha encantat el final.

Ratxa fantàstica: En dues setmanes he vist “Medianeras”, “Un método peligroso”, “Habemus papam” i “El gato desaparece”. Quatre joies. Torno a creure en el cinema!!!!

Argument en 2 línies: Un home torna a casa després de passar una temporada en un psiquiàtric. La seva dona l’espera amb inquietud.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)2 Comments so far

 1.   arnau on Desembre 1st, 2011          Respon

  ostres, amb aquesta ja són 4 pelis les que tenen 4 estrelles, quant de bon cinema pendent per mirar!
  felicitats pel bloc i a seguir endavant!

  •   aps on Desembre 3rd, 2011          Respon

   Hola Arnau,
   Ni jo mateix m’ho crec!!! Estic eufòric. A veure si la bona ratxa continua.
   Gràcies per seguir el bloc. Una abraçada cinèfila!!!

Leave a Reply