El cine del Picó

“Un método peligroso”: Torno a creure en el psicoanàlisi ****

Comentari cinèfil: David Cronenberg és un d’aquests directors (ja en queden pocs) que tot el que fa sempre és interessant. El seu cinema és radical, contundent i fins i tot desagradable. De la seva filmografia em quedo amb “La zona muerta”, “La mosca”, “Spider” i “Una historia de violencia”. “Un método peligroso” és possiblement la seva pel.li més tranquil.la i reflexiva. Cronenberg ens demostra que sense sang ni morts continua sent un mestre. Oé, oé.

Freud contra Jung: El cinema té la màgica capacitat de resumir biografies apassionants en només 90 minuts. Això és el que veiem a “Un método peligroso”. En hora i mitja descobrim com els psicòlegs Freud i Jung passen de ser grans col.legues (compartien les teories del psicoanàlisi) a enemics irreconciliables. Coses de la vida. I dels egos.

Gran trio: La força d’aquesta pel.li cent per cent  teatral rau en el seu trio protagonista: Michael Fassbender (Jung), Viggo Mortensen (Freud) i Keira Knightley (la psicòloga Sabina Spielrein). Especialment brillants són els primers 30 minuts de la Keira fent de malalta psicològica. Brutal.

Volem la segona part!: Uns crèdits finals ens expliquen que Sabina Spielrein i una de les seves filles, que eren jueves, van ser assassinades pels nazis l’any 1942. Això es mereix una altra pel.li. Som-hi Cronenberg!

Puntuació: *** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply