El cine del Picó

“La sombra de Evita”: No sé si Evita em cau bé o malament ***

Comentari cinèfil: El cinema documental català viu la seva època daurada. En els últims mesos hem vist “Bicicleta, cullera, poma” i el documental d’Isaki Lacuesta sobre Ava Gardner. Sense oblidar “Barcelona, abans que el temps ho esborri”. Ara s’estrena aquesta producció de Xavier Gassió. Els catalans podem fardar de tenir els millors documentals del moment! (amb permís de Michael Moore).

No sé si Evita em cau bé o malament: La pel.li ens mostra una Evita que s’enfronta al Vaticà i a la reina d’Anglaterra, i que defensa la igualtat de les dones i els drets dels pobres. Molt bé! Però també comprovem com Evita li fa el joc a Franco i permet l’entrada de criminals nazis al seu país. Fatal! Després de veure el documental, no sé si Evita em cau bé o malament. Ostres.

Falten veus crítiques: La pel.li entrevista periodistes, amigues, metges, capellans… gent que la va conèixer i tractar. Però tothom parla bé d’ella. Ni una veu crítica. Sospitós.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply