El cine del Picó

“La guerra de los botones”: És massa infantil **

Comentari cinèfil: No he vist la versió de  “La guerra de los botones” de 1962. Però sí tinc molt present “El señor de las moscas”, feta l’any 1963. En aquesta pel.li, uns nens perduts en una illa acaben matant-se entre ells. Terrible i apassionant metàfora del món dels adults. Comparada amb “El señor de las moscas” aquesta “guerra de los botones” em sembla una coseta tan innocent i insignificant que hauria d’estar patrocinada per Disney.

M’interessava més la guerra que no es veu: La pel.lícula ens parla de dues guerres: la dels nens (dues bandes rivals es peguen amb espases de fusta) i la de la resistència contra els nazis i col.laboracionistes (l’acció passa a França l’any 1944). Però, per desgràcia, el 90% de la història se centra en la inofensiva guerra dels nens. No ho entenc! Per què no s’ha “jugat” amb les dues guerres per fer un inquietant paral.lelisme?

Les històries secundàries fan pena: Com que la pel.li només ens mostra nens i més nens, totes les prometedores històries secundàries queden en una anècdota (la relació mestre-noia de París, la nena jueva, el pare del noi que és de la resistència..). Fora, fora!

El millor de tot… el nen petit: El més petit de la banda (un nen que deu tenir 6 o 7 anys) m’ha encantat i m’ha provocat més d’una rialla. Oooooh, quin nen. Està per menjar-se’l.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)

 Leave a Reply