El cine del Picó

“Anonymous”: Ara resulta que Shakespeare era un impostor *

Comentari cinèfil: Curiosa la trajectòria de Roland Emmerich. Ha passat de ser el gran director del cinema catastrofista (“Independence day”, “El dia de mañana”) a realitzar una història sobre la vida de Shakespeare. Vist el resultat, prefereixo que torni a fer pel.lis sobre la fi del món. Són més entretingudes.

Pobre Shakespeare, tothom s’atreveix amb ell: Opció A: quan un director no sap què fer, adapta una de les seves obres teatrals (“Hamlet”, “Romeo i Julieta”, “Macbeth”). Opció B: quan un director no sap què fer, s’inventa la seva vida (“Shakespeare in love”, ara “Anonymous”). Es confirma la notícia: Hollywood té Shakespeare-dependència.

Dos problemes greus: El principal problema de la pel.li és que vol explicar tres mil coses: una guerra entre no sé quants països, el paper de la reina Isabel, una conspiració, la vocació literària d’un noble (el veritable autor de les famoses tragèdies de Shakespeare), etc, etc.  L’altra problema és que la pel.li és un “déjà vu”. Tens la sensació que totes les escenes són un “remake”. Oooooh.

Puntuació: * 1 estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply