El cine del Picó

“Melancolia”: 100% Lars von Trier ***

Comentari cinèfil: De tots els directors que m’apassionen, Lars von Trier és el que més em treu de pollaguera. Les seves pel.lícules m’hipnotitzen, però també em posen de mal humor (estic pensant en “Europa” o especialment “Anticristo”). “Melancolia” combina moments apoteòsics amb moments lamentables. Lars von Trier en estat pur.

La fi del món: “Melancolia” ens explica tres històries: la boda d’una dona neuròtica, la personalitat de la seva germana (aparentment més “normal”) i l’aparició d’un planeta que pot xocar contra la Terra. De les tres històries aquesta última és la que acaba atrapant l’espectador per la seva màgia inquietant. Els últims 10-15 minuts són brutals.

Estic cansat de la càmera que es mou: Lars von Trier, fidel als seus principis del Dogma, torna a moure la càmera fins a límits insoportables. Si ho arribo a saber, m’emporto unes bidromanines.

Magnífica Kirsten Dunst: Com ha millorat aquesta noia! Està fantàstica. En canvi, és una pena que dos secundaris de luxe com John Hurt i Charlotte Rampling tinguin uns papers tan ridículs. Coses del senyor Lars.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (no he perdut el temps)1 Comment so far

  1.   aps on Novembre 16th, 2011          Respon

    Aquest bloc és de p… mare!!! Endavant!!!

Leave a Reply