El cine del Picó

“Otra tierra”: Hauria pogut ser una gran pel.li de ciència ficció *

Reflexió cinèfila: Una pel.lícula amb una música minimalista, imatges borroses i rodada com si fos Dogma (càmera a l’espatlla) no necessàriament ha de ser moderna, alternativa o trencadora. “Otra tierra”, que té tots aquests ingredients”, és una de les pel.lis més pretencioses que recordo. Vol anar de súper moderna i intel.lectual (per agradar al festival de Sundance, per exemple), però el director hauria de saber que l’embolcall de cel.lofana sempre és secundari. El que importa és la qualitat del bombó.

Una pel.lícula confusa i amb molta palla: “Otra tierra” ens planteja la possibilitat que existeixi un altre planeta Terra exactament igual que el nostre i amb clons de nosaltres mateixos. Però només ho planteja. L’espectador no sap mai si està veient una pel.li de ciència fició, una història d’amor, un “thriller” o un tractat de filosofia de pa sucat amb oli. Aquesta pel.li té tanta palla!

Argument en tres línies: Un accident canviarà la vida d’un professor que perd la seva família i d’una noia que passarà uns anys a la presó. Paral.lelament, el món descobreix que hi ha una altra Terra com la nostra.

Puntuació: * 1 estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply