El cine del Picó

“El niño de la bicicleta”: Un altre drama preciós dels germans Dardenne ****

Comentari cinèfil: Els germans Dardenne són un valor segur. Totes les seves pel.lis m’agraden. I això que són drames per sortir corrents (“El hijo”, “El niño”, “Rosetta”…). “El niño de la bicicleta”  és tan bona com les anteriors.  I a més a més hi han posat per primera vegada una mica de música (meravellós concert “Emperador” de Beethoven). Visca els germans Dardenne!

45 minuts de traca i mocador: Els primers 45 minuts de la pel.li són de cinc estrelles. L’espectador descubreix el trauma d’un nen que és abandonat pel seu pare. És una lliçó magistral de cinema objectiu, de com es pot explicar un drama terrible sense caure en la llàgrima fàcil. Bravo!

El nen ho fa de conya: El nen protagonista fa un paper extraordinari. Es menja amb patates a Cecile de France i a la resta d’actors. Chapeau, Thomas Doret.

Argument en dues línies: Un nen viu en un centre de menors perquè el seu pare no el vol veure. Una perruquera s’interessa per ell.

Puntaució: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply