El cine del Picó

“La voz dormida”: Retrat brutal de la repressió franquista ****

Comentari cinèfil: Sobre la guerra civil i la repressió franquista s’han fet excel.lents pel.lícules: “La vaquilla”, “El laberinto del fauno”, “Libertarias”, “La lengua de las mariposas”… “La voz dormida” és una de les més contundents i esfereïdores que he vist. És la combinació perfecta: memòria històrica + espectacle cinematogràfic.

Del minut 1 al 124 amb l’ai al cor: El millor de la pel.li és el seu ritme trepidant. Des del minut 1 l’espectador es queda amb l’estómac encongit i un nus a la gola. Aquesta sensació no desapareix fins que abandones la sala. Pel camí has deixat caure unes quantes llàgrimes de pena i de ràbia.

Chapeau Maria León: La noia que interpreta a la germana que fa de minyona és la Maria León. La seva actuació és…. inoblidable! De pitet!

Argument en tres línies: Ha acabat la guerra civil, però els guanyadors contineun exterminant els vençuts. La pel.lícula ens explica les desventures d’un grup de dones republicanes tancades a la presó i la relació entre dues germanes.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply