El cine del Picó

“Margin call”: No he entès res, però és molt entretinguda ***

Comentari cinèfil: De la mateixa manera que la guerra de l’Irak va generar un grapat de pel.lícules (la majoria molt fluixes), la crisi econòmica ja s’està convertint en un nou subgènere cinematogràfic (la primera va ser el documental “Inside Job”). Em sembla perfecte!

Un “thriller” econòmic: S’han fet molts tipus de “thrillers”: sobre psicòpates, màfies, terroristes, conflictes polítics… “Margin call” és un “thriller” sobre economia. Quan parlen d’economia, la pel.li és feixuga i de vegades incomprensible. Però com a “thriller” funciona molt bé.

El duel Jeremy Irons-Kevin Spacey és espectacular: Feia temps que no veia un duel interpretatiu tan brutal. Quan els dos actors estan cara a cara… és un espectacle fantàstic. En canvi, Demi Moore està fatal.

Argument en dues línies: Any 2008. Un jove executiu d’un banc d’inversió descobreix unes dades preocupants. És l’inici de la crisi econòmica.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)

 Leave a Reply