El cine del Picó

“One day”: Llàstima que sigui tan cursi **

Comentari cinèfil: El currículum de la directora danesa Lone Scherfig és espectacular: “Italiano para principiantes”, “Wilbur se quiere suicidar” i “An education”. “One day” és, de llarg, la seva pitjor pel.lícula. L’aire fresc del seu cinema ha desaparegut. Oooooh.

Per què és tan cursi? La idea és bona. Un noi i una noia que només són bons amics es truquen o es veuen cada 15 de juliol durant 23 anys. La llàstima és que la directora ha optat per la via cursi: el noi és d’encefalograma pla i la noia sempre plora. Sobredosi de sucre.

Imperdonable que no expliqui res del pas del temps: La pel.li comença l’any 1988 i acaba l’any 2011. No hi ha ni una sola referència de les coses que passen al món en aquests 23 anys. Un anacronisme imperdonable.

No tot és lamentable: Anne Hathaway està fantàstica i algunes escenes (poques) m’han fet gràcia. La pel.li només és recomanable per als fans del cinema ultra-mega romàntic.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply