El cine del Picó

“No habrá paz para los malvados”: Algunes coses no em quadren **

Comentari cinèfil: Enrique Urbizu va dirigir un dels “thrillers” més brillants del cinema espanyol: “La caja 507” (2002), amb Resines i Coronado. Una obra mestra del ritme i els cops d’efecte, amb gotes de cine social.  “No habrá paz para los malvados”, dissortadament, és molt pitjor.

No habrá paz per al guionista que m’ha fet anar de bòlit: Per què la pel.li comença com una història sobre el món de la droga i acaba com una història de terrorisme? Per què el policia assassina tres persones en la primera escena? (ho puc dir perquè és la primera escena). Per què les investigacions de la jutge són absolutament inútils i tothom se la toreja? He sortit del cinema amb massa interrogants. Algunes coses no em quadren.

Embolcall brillant, bombó insípid: Urbizu és un bon cineasta. La majoria de les escenes són vistoses i provoquen tensió. L’embolcall és brillant. Llàstima que el bombó no tingui gust a res. D’això se’n diu pel.lícula efectista.

Argument en dues línies: Un policia mata tres persones en un prostíbul. Comença una doble investigació: la de la justícia i la del propi policia

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)

 

 Leave a Reply