El cine del Picó

“El gènere femení”: Tres dones brillants i un home avorridíssim ***

Comentari cinefil: El director català Carles Benpar va fer dos magnífics documentals sobre els drets dels cineastes i la manipulació que pateixen les pel.lícules: “Cineastes contra magnats” i “Cineastes en acció”. “El gènere femení” és la seva millor pel.lícula de ficció.

Els personatges femenins són brillants (el masculí, avorridíssim): El millor de la pel.li és el retrat de les dones protagonistes (noia dolça amb problemes psíquics, dona possessiva i l’actriu “lolita”). En canvi, el personatge central és absolutament ensopit. Tampoc no ajuda la interpretació de Gary Piquer.

Refèrencies cinèfiles: Benpar és un gran cinèfil i per això no ens ha d’estranyar que tota la pel.li estigui farcida d’homentages al cinema clàssic (western, Murnau, parades del Mercat de Sant Antoni…). Per cert, l’acció passa a finals dels 90, “perquè no hagin de sortir telèfons mòbils” (Benpar dixit).

Una pel.li en català, ja tocava: Que s’estreni una pel.li en català continua sent per desgràcia un fenomen paranormal. Celebrem-ho!

Argument en una línia: Un director teatral rep l’encàrrec de fer una pel.lícula

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply