El cine del Picó

“El caso Farewell”: Una pel.li d’espionatge o de problemes matrimonials? **

Comentari cinèfil: No m’han agradat gens els dos actors protagonistes. Curiosament, més que actors són directors. Un és el gran Emir Kusturica (“Gato negro, gato blanco”, “Papá está en viaje de negocios”) i l’altre és Guillaume Canet (“Pequeñas mentiras sin importancia”). Potser que es dediquin a la direcció, que ho fan molt millor.

El famós cas Farewell és ben poca cosa: Any 1981. Un coronel de la KGB decebut amb el comunisme de la URSS es dedica a passar informació secreta a un diplomàtic francès. Ja està. No hi ha res més. Em sembla un cas d’espionatge molt pobre.

Espionatge o problemes matrimonials: Estic desconcertat. La pel.li ens parla més dels desastrosos matrimonis dels protagonistes que del cas Farewell. També desorienta que el coronel i el diplomàtic es passin el dia xerrant sobre poesia francesa, Leo Ferre i el grup Queen (de moda en aquella època). Conclusió: de què va la pel.lícula?

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply