El cine del Picó

“El origen del planeta de los simios”: A favor de qui vas? ***

Comentari cinèfil: “El planeta de los simios” (1968) és una de les poques pel.lícules de ciència ficció que tothom ha vist i que a tothom li agrada. Una estranya unanimitat. Aprofitant l’èxit se’n van fer dues seqüeles molt discretes: “Regreso al planeta de los simios”  (1970) i “Huida del planeta de los simios” (1971). Tim Burton també va fer la seva versió (2001), però no va convèncer. “El origen…”, sense tenir la màgia de la primera, és un producte molt digne. Viscaaa!

Els micos són els indignats?: La pel.lícula pot tenir una lectura molt actual. Els micos són explotats pels humans. Viuen en condicions miserables i el seu futur és molt negre. De sobte, els micos s’organitzen i preparen la revolució. Se suposa que els espectadors hem d’anar a favor dels humans, però… al final estàs desitjant que guanyin els micos.

Els primers 50 minuts són inútils; la recta final, apoteòsica: Per explicar que els micos estan farts dels humans no cal complicar-se tant la vida amb laboratoris, científics, medicaments…  Els primers 50 minuts són entretinguts, però inútils. La recta final, en canvi, és apoteòsica. Si arribeu tard al cinema, no correu.

Argument en tres línies: Un científic, que experimenta amb micos, n’adopta un que ha acabat de néixer. Amb els anys, l’animal serà el líder d’una revolució.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)1 Comment so far

 1.   Tirabol on Agost 21st, 2011          Respon

  Hola,

  Vaig veure ahir aquesta peli i la meua puntuació està entre el 2 i el 3. Possiblement més a prop del 2. Com ben comentes, els primers 50 minuts no són necessaris, però en certa manera sí que ho són.

  Tot i així, sí que em fa la impressió d’haver perdut el temps. Més encara quan prove d’encaixar aquesta peli amb el remake de ¿1999?

  [SPOILER, compte!]
  Resulta que ací donen a entendre que la humanitat s’extingeix no pels simis, sinó pel virus. I sembla que és una cosa que es transmet molt ràpidament i acabarà ràpidament amb la humanitat. És difícil encaixar això amb l’inici de l’altra, on hi ha naus espacials força avançades, d’un temps que pareix força més avançat que el que estem veient en «el origen del planeta de los simios». No sé si m’explique…

Leave a Reply