El cine del Picó

“Passi el que passi”: He recordat els temps de Francesc Bellmunt ***

Comentari cinèfil: Les comèdies eròtiques i esbojarrades de Francesc Bellmunt eren tot un esdeveniment als anys 80. La gent feia cua per veure “La quinta del porro”, “Pa d’àngel”, “La ràdio folla” o “Un parell d’ous”. Aquell estil de fer cinema, que Ventura Pons va adoptar en algunes de les seves primeres produccions, va morir a principis dels 90. “Passi el que passi” sembla una pel.li de Francesc Bellmunt del segle XXI. Benvinguda!

Només ha costat 40.000 euros: La gràcia d’aquesta comèdia de relacions personals farcida de moments sexuals és que només ha costat 40.000 euros. Espectacular! A més, la pel.li no ha rebut cap subvenció oficial. Contra la crisi, imaginació al poder.

Millor els gags que els diàlegs seriosos: La pel.lícula funciona molt millor quan agafen protagonisme els gags còmics que quan intenta desenvolupar diàlegs més o menys seriosos. Crec que he rigut 8 o 10 cops. En els temps que corren és tot un rècord.

Argument en tres línies: Un home vol fer 4 cops l’amor amb la seva dona en un cap de setmana. Missió impossible si tenim en compte que la parella sempre està envoltada de gent.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply