El cine del Picó

“Cirkus Columbia”: Com esclata una guerra ****

Comentari cinèfil: De Danis Tanovic tots recordem “En tierra de nadie”, un retrat tragicòmic de la guerra dels Balcans. Tanovic ataca de nou amb el mateix tema. “Cirkus Columbia” comença com una pel.li costumista (a l’estil Kusturica o Berlanga) i acaba com el rosari de l’aurora. Felicitats, Tanovic!

Una tensió insoportable: L’acció se situa en un petit poble dels Balcans. És l’any 1991. Falta poc perquè la guerra esclati. Aparentment, la gent viu amb tranquil.litat. Però l’espectador anirà descobrint com l’odi, el fanatisme i un sentit molt primitiu de la vida s’apoderen d’aquella gent. És una nova i esgarrifosa reflexió sobre la condició humana. Visca Gandhi!

Curiós paral.lelisme amb la pel.li de Vinterberg: A “Cuando un hombre vuelve a casa” (encara en cartell) un pare torna al seu poble i coneix el seu fill que té 20 anys. El pare, per cert, s”embolica amb la nòvia del fill. A “Cirkus Columbia” el pare també torna al seu poble i també coneix el seu fill que també té uns 20 anys. En aquest cas, però, serà el fill qui s’emboliqui amb la nòvia del pare. Curiosos paral.lelismes.

Argument en tres línies: Després de 20 anys a l’exili, un milionari arriba al seu poble amb la seva xicota i el seu gat. Els habitants ignoren que la guerra és a punt d’esclatar.

Puntuació: 4 estrelles sobre 5 **** (Molt bona)Leave a Reply