El cine del Picó

“Una mujer en África”: Desconcertant i avorrida *

Comentari cinèfil:  “Una mujer en Africa” és inclassificable. Podria tenir  la bogeria d'”Apocalypse now”,  l’intimisme de “Lost in traslation”, la denúncia d'”Hotel Rwanda” o el feminisme d'”En tierra de hombres”. Podria tenir moltes coses… però no té res. M’ha semblat una de les pel.lícules més pretencioses dels últims temps. Estic emprenyat!

Una atmosfera desconcertant: “Una mujer en África” és una pel.lícula de mirades i silencis. Tenint en compte que l’acció es desenvolupa en un país marcat per la brutalitat, aquesta atmosfera “intimista” m’ha resultat desconcertat i avorrida. La directora Claire Denis sembla més preocupada per rodar escenes estètiques que no pas per explicar-nos una bona història.

La pel.li no dóna per més: La pel.li ens relata les desventures d’una dona (magnífica Isabelle Huppert) que no vol abandonar el seu país malgrat la guerra civil que acaba d’esclatar. Fins aquí molt bé. Però no hi ha res més. No m’ha estranyat que la pel.li duri una horeta i mitja. No dóna per més. Quina decepció!

Puntuació: * Una estrella sobre 5 (m’he clapat)Leave a Reply