El cine del Picó

“Micmacs”: És “Amelie” sense Amelie ****

Comentari cinèfil: Avui, el comentari cinèfil són faves comptades. “Micmacs” és “Amelie” + “Delicatessen” (les dues grans pel.lis de Jeunet). I si voleu, hi podem afegir unes gotes de “Missió Impossible”. El resultat final és un festival de llum i colors. Jo m’ho he passat de conya.

Imaginació al poder: No hi ha cap director tan creatiu i obsessionat amb els petits detalls com Jean Pierre Jeunet. El seu cinema té una màgia extraordinària que et deixa bocabadat. Si sou fans d'”Amelie”…  ja feu tard per veure “Micmacs”. 

David contra Goliat: A banda dels insuperables gags visuals, la pel.li també té la seva conya pel que fa al guió: una colla de captaires que viuen en un amagatall decideixen enfrontar-se a les multinacionals de l’armament. La intel.ligència dels humils contra la prepotància del poder econòmic. Em sona molt actual.

Argument en dues línies: Un home amb una bala incrustada al cap decideix venjar-se dels fabricants d’armament.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply