El cine del Picó

“Nowhere boy”: Visca John Lennon (i Paul també) ***

Comentari cinèfil: Amb “Nowhere boy” m’ha passat el mateix que amb “Coco” (la biografia de Coco Chanel estrenada fa un any). La pel.li acaba quan realment comença la part més apassionant del personatge. En aquest cas, el “the end” apareix quan el jovenet John Lennon i la resta de Beatles marxen a Hamburg a provar fortuna. No hi ha dret. Volem una segona part, ja.

Anècdotes entranyables: El millor de la pel.lícula són les anècdotes biogràfiques de Lennon: quan li regalen la primera guitarra, quan coneix Paul Mccartney, el primer concert del seu primer grup (una banda de rock’n’roll que es deia The Quarrymen). Per cert, el John Lennon que ens mostra la pel.li és fred i agressiu. Fins i tot li endinya un cop de puny a Paul McCartney que el deixa KO. Sorprenent.

La història familiar no m’ha interessat: Lennon va viure l’adolescència entre dues dones: una mare fràgil i esbojarrada i una tieta “señorita Rotenmeyer”. Aquesta part de la pel.lí no m’ha interessat gens. Ho sento.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply