El cine del Picó

“El árbol”: Hagués estat una bona pel.li de terror **

Comentari cinèfil: Les pel.lícules que parlen del dol s’han posat de moda (a mi m’agrada especialment "La habitación del hijo"). Una de les més estranyes i delirants va ser "El anticristo", de Lars von Trier. Doncs bé, "El árbol" sembla la segona part d’"El anticristo". També és una història de dol ambientada al mig de la natura. I la protagonista és la mateixa actriu: Charlotte Gainsbourg. "El anticristo" em va decebre i aquesta… també.

La directora s’ha equivocat de gènere: "El árbol" és una pel.lícula plena de moments inquietants: el rat penat que entra a la cuina, l’arbre que cau sobre la casa, la nena que parla amb el pare mort… Potser hagués estat millor que fos una pel.li de terror psicològic. Com a melodrama ecològic no m’ha convençut.

El tema del dol necessita noves idees: Començo a estar una mica esgotat d’històries que reflexionen sobre el dol i no aporten res de nou. Crec que aquest "gènere" necessita una renovació.

Argument en dues línies: Una dona i els seus fills intenten superar com poden la mort del pare.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply