El cine del Picó

“Inside job”: Una classe d’economia esgotadora **

Comentari cinèfil: El problema d’alguns documentals és que el director s’oblida que està fent cinema. "Inside job" està més aprop d’un CD que d’un DVD. Mentre veia la pel.lícula no deixava de pensar en Michael Moore.

Esgotat de llegir subtítols: La pel.lícula abusa de la paraula. Per la pantalla desfilen una pila de personatges que deixen anar les seves teories econòmiques. Alguns diuen coses interessants, però també hi ha molta palla. Quan portàvem 40 minuts de pel.li jo ja estava completament marejat de llegir subtítols.

Ni un pam de net: El documental explica l’origen de la crisi econòmica actual. Els culpables són, segons el director de la pel.li, els bancs, els lobbis, els assesors econòmics i el govern Bush. També resulta inquietant comprovar el currículum dels alts càrrecs d’Obama (tots són responsables de la crisi). Conclusió: ni un pam de net 

Argument en dues línies: La història de la crisi econòmica en cinc capítols: des que va esclatar l’any 2008 fins ara.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply