El cine del Picó

“Los chicos están bien”: Feia falta que la parella fos lesbiana? **

Comentari cinèfil: El cinema lèsbic està sortint de l’armari en els últims anys: "Habitación en Roma", "Los chicos no lloran", "Lazos ardientes", "Monster", "A mi madre le gustan las mujeres"… La llista és llarga. La que avui ens ocupa és la més atractiva pel que fa al repartiment (Annette Bening i Julianne Moore), però és una de les més tramposes que recordo. Estic molt disgustat.

Per què és tramposa?: Els primers minuts de la pel.lícula són prometedors. Una parella de lesbianes conviu amb els seus fills adolescents (nascuts de la inseminació artificial)). Però quan entra en acció el pare dels fills, la pel.li ja no s’aguanta. La parella protagonista té els mateixos tics que una parella hetero: enveja, desconfiança, monotonia i, finalment, infidelitat. El moment més patètic és quan una de les dones decideix tenir una aventura sexual amb… un home! Quina estafa!

No és progre: Hollywood sempre nomina a l’Oscar una pel.li progre. Aquest any ha decidit que fos aquesta. Que quedi clar que de progre en té ben poca cosa.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply