El cine del Picó

“The fighter”: Les pel.lis de boxa m’avorreixen *

Comentari cinèfil: Les pel.lis de boxa m’avorreixen. També és veritat que em van encantar "Toro salvaje" (amb el gran Robert de Niro) i "Million dollar baby". "The fighter" no aporta res de nou al subgènere de "boxa i cinema". És molt previsible. Només hi falta Rocky.

Tòpica i massa nerviosa: Combats que es fan llarguíssims, cops de puny al fetge, sang a dojo, esperit de superació del protagonista, problemes familiars… la pel.lícula és un festival de tòpics. Tampoc no m’ha agradat que la pel.li tingui tants moments histèrics. Tothom crida! Jo volia fer la migdiada, però em costar.

Gran Christian Bale: En aquesta pel.li coral (la família està formada por nou germans) hi destaca Christian Bale (és el germà rebel que acaba a la presó). Es mereix l’Oscar.

Argument en dues línies: Dos germans que es dediquen a la boxa mantenen una relació d’amor-odi.

Puntuació: * Una estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply