El cine del Picó

“Cisne negro”: 105 minuts de paranoia ****

Comentari cinèfil: Ja tocava que Natalie Portman tingués un paper com aquest per demostrar que "nena, tú vales mucho". Des que la vaig veure per primera vegada a "Beautiful girls" sempre he pensat que arribaria lluny. A la pel.lícula hi surt també la gran Winona Ryder fent de secundària desaprofitada. Crec que Winona va ser als anys 90 (inoblidable el seu paper a "Reality Bites") el que és Natalie en l’actualitat: una icona sexual del públic intel.lectual.

Ho confirmo, la pel.li fa por: He llegit a molts llocs que no és una pel.li de por, que només és inquitant. Fals. "Cisne negro" fa por. Jo he tingut tres o quatre ensurts importants. Els cinèfils hi trobareu homenatges a "El resplandor" y "Psicosis".

Ni un minut de descans: La gràcia de la pel.li és que el pobre espectador no descansa. La tensió comença al minut 1 i no acaba fins els títols de crèdit. Jo he sortit del cinema esgotat. Ara em prendré un Gelocatil.

Argument en dues línies: Una ballarina, estressada pels assajos, confon realitat i ficció abans de l’estrena d’"El llac dels cignes".

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona) Leave a Reply