El cine del Picó

“Valor de ley”: Western amb nena ***

Comentari cinèfil: Amb els Germans Coen he tingut una relació d’amor-odi. Les primeres pel.lícules em van encantar, però les últimes són una ximpleria. "Valor de ley" m’ha semblat més sòlida i coherent que els bodrios "Un tipo serio" o "Quemar después de leer". Però continuo enyorant els Coen de "Muerte entre las flores" i "Fargo".

Un western previsible:
Amb la imaginació que tenen (o tenien) els germans Coen, és una pena que no hagin fet un western més innovador. A "Valor de ley" hi trobem tots els tòpics del gènere: "buenos, feos y malos", duels en paisatges desèrtics, venjances, persecucions, focs de camp… La gran novetat és que la protagonista és una nena de 14 anys (i tampoc és novetat perquè la pel.li és un remake).

Bones escenes d’acció: El millor de la pel.li són les escenes d’acció. Senzilles, però impactants.

Argument en poques línies: Una noieta de 14 anys decideix venjar la mort del seu pare. Intentarà trobar l’assassí en companyia d’un defensor de la llei que no calla mai (Jeff Bridges) i un ranger friki (Matt Damon).

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply