El cine del Picó

“Más allá de la vida”: Encara estic aplaudint *****

Comentari cinèfil: Clint Eastwood s’ha convertit en el gran mestre de Hollywood. El seu cinema és pràcticament perfecte. Té tantes obres mestres: "Sin perdón", "Milion dollar baby", "Mystic river", "Gran torino"… Amb "Más allá de la vida" m’ha demostrat que més que un mestre és un Déu.

Per què m’ha agradat tant la pel.li? Una pel.lícula intimista pot ser molt distreta. I molt pedagògica. I espectacular. I emocionant. Intimisme no és sinònim d’avorriment. Aquesta és la meva teoria. Eastwood m’ha fet cas i ha fet una pel.li tranquil.la, íntima i sentimental on hi passen un grapat de coses: el tsunami d’Indonèsia (grans efectes especials), l’atemptat al metro de Londres, el món de la televisió i de les editorials, l’actuació dels serveis socials, relacions pares-fills, la crisi laboral, reflexions sobre la vida, la mort, l’amor… Més que una pel.lícula és una enciclopèdia sobre els grans temes del nostre temps. Increïble. Encara estic aplaudint.

Argument en poques línies: La pel.li ens explica la història d’un parapsicòleg que pot contactar amb els morts, un nen que ha perdut tràgicament el seu germà bessó i una periodista francesa que ha salvat miraculosament la seva vida.

Puntuació: ***** 5 estrelles sobre 5 (De traca i mocador)Leave a Reply