El cine del Picó

“Camino a la libertad”: Una excursió ben avorrida **

Comentari cinefil: Diuen que el gran Peter Weir no fa mai pel.lícules avorrides. És cert. La seva filmografia és sinònim d’emocions i aventures: "El club de los poetas muertos", "Master and commander", "El show de Truman", "Unico testigo", "El año que vivimos peligrosamente"… Però la crisi del cinema americà és tan potent que fins i tot Weir s’ha apuntat a la moda de fer pel.lícules avorrides. Oooooooh.

Aventures de sèrie B: "Camino a la libertad" podia haver estat una magnífica pel.lícula sobre els terribles camps de treball de la Unió Soviètica (tema poc tocat pel cinema). Però, per desgràcia, acaba sent una pel.li d’aventures de sèrie B. Els protagonistes surten de Sibèria i arriben a l’Índia. I com és previsible passen tota mena de fatalitats. Només hi falten uns dinousaures.

Argument en dues línies: Uns presoners s’escapen d’un camp de treball de Sibèria. El seu llarg viatge (sempre a peu) els portarà per diversos països.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply