El cine del Picó

“Los viajes de Gulliver”: Gulliver sí, Jack Black no ***

Comentari cinèfil: Jack Black és un dels grans còmics de Hollywood ("Amor ciego", "Escuela de rock", "Una guerra muy perra"). El seu humor és ximple… gairebé estúpid, en la línia de les comèdies que tant detesto ("Superfumados", "Supersalidos", "Virgen a los 40"). "Los viajes de Gulliver" m’ha agradat, malgrat la presència de Jack Black i el seu llenguatge de P3 (tot és "guay", "mola" i "enrróllate tío").

Primers 20 minuts patètics: Els primers 20 minuts són de jutgat de guàrdia. Jack Black parla com si tingués cinc anys i s’hagués fumat alguna substància estranya. Sortosament, quan Gulliver arriba als país dels liliputienses, la cosa s’anima. Els efectes especials i les escenes d’acció són convincents. Menys mal!

Visca Gulliver: El primer que vaig fer quan vaig arribar a casa és rellegir la novel.la de Swift (escrita el 1726). És un llibre preciós. I poc infantil! És una dura crítica contra la societat d’aquell temps i la condició humana.

Puntuació de la meva neboda de 8 anys: 3 estrelles i mitja sobre 5 (Entre "No he perdut el temps" i "Molt bona")

La meva puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply