El cine del Picó

“Tengo algo que deciros”: Hagués estat una gran pel.li fa 20 anys ***

Comentari cinèfil: El cine amb temàtica gai s’ha convertit en els últims 20 anys en un gran gènere. S’han rodat pel.lis tan interessants, divertides i/o trangressores com "Mi hermosa lavandería", "Wilde", "Brokeback mountain, "La ley del deseo" o "In & out". "Tengo algo que deciros" aporta poques coses noves. Fa 20 anys hagués estat una gran pel.lícula.

Família carca amb secrets: La pel.lícula retrata el tarannà d’una família convencional, però com passa en aquests casos tothom amaga algun secret. A la història, no obstant, li falta acidesa i mala bava. Todd Solondz, vine i arregla-ho!

Massa tranquil.la: "Tengo algo que deciros" està rodada "a l’antiga". La càmera no es mou, les escenes són llargues i el ritme és pausat. I com que l’argument és pla (sense ensurts ni cops d’efecte), he de reconèixer que en algun moment he badallat.

Argument en dues línies: Un xicot vol comunicar a la seva família que és gai. Quan arriba l’hora de la veritat s’emportarà una gran sorpresa: el seu germà també ho és.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply