El cine del Picó

“Neds”: John, l’adolescent psicòpata **

Comentari cinèfil: John McGill, l’adolescent protagonista de la pel.lícula, és un personatge a mig camí entre el taxista de "Taxi driver", el pervers protagonista de "La taronja mecànica" o Henry, l’assassí que mata per matar. Però a John McGill li queda molt per aprendre i mai no serà una llegenda cinematogràfica.

Una evolució que no s’entén: Al principi de la pel.li, John McGill és un noi normal. De cop i volta comença a fer bestieses: es fica en mil baralles, esclafa el cap d’un contrincant amb una pedra i està a punt de matar el seu pare a cops de paella. Per què aquesta transformació? Ni idea. Potser caldria veure la pel.li al costat d’un psicòleg.

Més a prop del terror que de Ken Loach: Malgrat que el director és Peter Mullan (que ha treballat amb Loach) i que per la història desfilen famílies desestructurades i professors que maltracten els seus alumnes, "Neds" no és una pel.li "made in Ken Loach". Està més a prop del cinema terrorífic-fantàstic que del social.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply