El cine del Picó

“Planes para mañana”: Fart de drames tramposos i depressius º

Comentari cinèfil: Després de veure aquesta pel.li espanyola tramposa i avorrida, vull retre homenatge a les comèdies negres de Berlanga (sempre present entre nosaltres), al cinema metafòric de Saura, al surrealisme de Buñuel i a les tragicomèdies d’Almódovar. Estic fart de drames corals que no són més que culebrots televisus.

A qui li pot interessar aquesta pel.lícula?: "Planes para mañana" és un drama en estat pur. No hi ha res més. Ni una gota d’humor, de reflexió, de crítica social. Tots són desgràcies, personatges agressius i amargats, crits, plors. Em pregunto amb neguit… a qui li pot interessar aquesta pel.lícula? Possiblement a la gent feliç que necessita deprimir-se.

Falsa modernitat: La directora es pensa que movent la càmera (visca el Dogma), posant web cams i xats a l’argument i rodant en primer pla ens creurem que estem veient una pel.li moderna i innovadora. L’espectador no és ximple. Prou de pel.lícules tramposes!

Argument en poques línies: Són tres històries creaudes: una dona que queda embarassada i tothom l’anima a avortar, un dona casada que decideix marxar amb un amant i una dona que no sap separar-se del seu marit.

Puntuació: 0 estrelles sobre 5 (campi qui pugui)Leave a Reply