El cine del Picó

“18 comidas”: Bon gust de boca ***

Comentari cinèfil: "El festín de Babette", "American cuisine", "Deliciosa Martha"… el cinema sobre la gastronomia ja és un gènere. I fins i tot ha originat subgèneres (gastronomia i boda, per exemple). "18 comidas" té una característica innovadora: el menjar és "made in Galícia". Bon profit.

Dues grans històries: De les nombroses històries que ens explica "18 comidas" (pel.lícula puzzle amb 20 personatges), només dues són realment interessants (la de la parella de gais i la de la dona en crisi que truca a un antic amic). La resta d’històries o històrietes són anecdòtiques i insulses com unes patates sense sal.

Improvisar o no improvisar: El director Jorge Coira va apostar per la improvisació a l’hora de rodar i la majoria de les escenes no van ser assajades pels actors. El resultat final és una pel.li fresca com un llobarro acabat de pescar.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply