El cine del Picó

“Imparable”: Infumable *

Comentari cinèfil: Tony Scott és un dels reis del cinema comercial. Tots hem vist alguna (o algunes) de les seves pel.lícules. Jo em quedo amb la seva primera època: "El Ansia", "El último boy scout", "Amor a quemarropa". Segurament "Imparable" és la pel.lícula més inútil i ximple que ha fet. I els guionistes?

Com s’atura un tren? La pel.lícula només és això. Tothom intenta frenar-lo com pot: canviant-lo de via, provocant un xoc, amb helicòpters i militars… però el tren avança i avança sense que ningú no pugui aturar-lo. Feia anys que no veia un guió tan pobre. "Armageddon", "El día después" o "2012" són obres mestres al costat d’aquest nyap.

Temes secundaris tractats de manera impresentable: Continua la moda que els protagonistes tinguin greus problemes familiars. Denzel Washington no s’entén amb les filles i Chris Pine té un ordre d’allunyament de la dona. Innecessari i tractat amb frivolitat. També resulta penós el tractament que fa el director del tema de les jubilacions anticipades de la companyia ferroviària. Visca Kean Loach!

Argument en dues línies: Per culpa d’una errada humana, un tren amb un perillós combustible circula sense conductor. Tothom intenta aturar-lo.

Puntuació: * Una estrella sobre 5 (M’he clapat) Leave a Reply