El cine del Picó

“Copia certificada”: Genial i ensopida alhora ***

Comentari cinèfil: "Copia certificada" és la història d’una parella que parla sobre el bé i el mal, l’amor i el desamor, les virtuds i les misèries. L’argument no és nou. Podríem recordar, per exemple, "Antes del amanecer" y "Te querré siempre" (del gran Roberto Rossellini). Però com diu el protagonista de la pel.li, "una bona còpia és millor que un original dolent".

Intimista i intel.lectual: De tant en tant, una pel.lícula com aquesta és molt saludable. El director iranià Abbas Kiorestami ha rodat només amb dos actors i pocs decorats (un cotxe, una plaça, una cambra). Més intimista, impossible. Els dos personatges reflexionen i discuteixen sobre l’art, la parella, la felicitat… La pel.li combina moments genials amb moments absolutament ensopits.

Ficció o realitat?: Aquesta és una de les gràcies de la pel.li. La parella protagonista fa comèdia o realment està vivint una història autèntica? Si em trobo al director ja li ho preguntaré.

Binoche oé, oé, oé: L’actriu francesa està brutal. Quina interpretació, mare meva. Es menja amb patates a la seva parella (el cantant d’òpera William Shimell). Que li donin l’Oscar.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply