El cine del Picó

“Estrellas que alcanzar”: Hagués estat millor un documental **

Comentari cinèfil: Torna la guerra civil a la pantalla! "Estrellas que alcanzar", si més no, toca un tema nou: la lluita d’unes vídues republicanes que van ser empresonades en un centre dirigit per monges. Els fills d’aquestes dones acabaven en famílies falangistes. El tema és impactant; la pel.lícula, no.

Hagués preferit un documental: El director ha optat per una pel.lícula de ficció que, en tot moment, resulta ensopida i monòtona. La majoria de les actrius m’han semblat molt fluixes. Ni les monges fan por. Ni les republicanes fan pena. Veient el resultat final, hagués estat millor rodar un documental.

Abús del primer pla: La pel.lícula és un festival de cares i més cares. I el pitjor de tot és que són cares… inexpressives.

Monges inhumanes: A banda del tema dels nens robats, la pel.lícula també retrata l’actitud inhumana d’aquella Església al servei de la dictadura. Ho veus i no t’ho creus.

Només una sala: A Barcelona només es projecta al cinema Alexandra. Si la voleu veure, afanyeu-vos. Té pinta que saltarà aviat.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply