El cine del Picó

“La verdad de Soraya M”: M’he marejat ***

 

Comentari cinèfil: Quan algú programi un cicle sobre cinema i drets humans haurà de tenir molt present aquesta pel.lícula. S’haurà de projectar al costat d’altres títols memorables com d’"El verdugo", "Salvador", "Pena de muerte", "Garaje Olimpo" o "Desaparecido-

Visca els drets humans!: La pel.li és un clam contra la violència masclista i la pena de mort. La primera hora és brillant (amb aire de documental), però tot s’espatlla quan arriba l’escena de la lapidació. Per cert, el 100% dels personatges masculins són violents, mentiders i, finalment, asassins. No se salva ni un. Quin panorama.

He abandonat la sala: L’escena de la lapidació és llarguíssima i insuportable. M’he marejat i he hagut d’abandonar la sala. L’encarregat del cinema m’ha donat un conyac. Detesto que la violència es converteixi en espectacle.

Argument en dues línies: Una dona és acusada d’adulteri. Es tracta d’una conspiració planejada pel seu marit.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply