El cine del Picó

“Machete”: Jo he rigut ***

Comentari cinèfil: Detesto la violència al cinema. Però Robert Rodríguez és un cas especial. Sap barrejar violència i humor com ningú. Ell és l’autor de joies com  "El mariachi", "Desperado" i "Abierto hasta el amanecer". "Machete" és la més bèstia de totes.

Sang i fetge: Rodríguez és un mestre rodant escenes de violència extrema, però còmica. Machete (nom del personatge central) és capaç de matar amb qualsevol estri: ganivet, forquilla, destral, fletxa i lògicament pistoles i metralladores… No us poseu a primera fila, perquè sortireu esquitxats.

Escena delirant: Un metge li explica a Machete que l’intestí de l’ésser humà fa 18 metres. I ell, per fugir de l’hospital, li obre la panxa a un dels dolents i amb l’intesti fa una corda per sortir per la finestra. La gent de la sala va aplaudir. 

Problema greu: Les escenes d’acció són còmiques i vibrants, però el guió és lamentable. Els temps morts es fan avorrídissims.

Atenció al repartiment: Robert de Niro és un senador fatxa que vol acabar amb els mexicans, Don Johnson és el líder d’un escamot assassí, el gran Danny Trejo és Machete i Jessica Alba està més espectacular que mai fent de policia.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply