El cine del Picó

“Amador”: Fernando… ho pots fer millor **

Comentari cinèfil: El "problema" de Fernando León de Aranoa és que ha dirigit títols memorables com "Los lunes al sol" i "Princesas". Amb aquest currículum, "Amador" m’ha semblat la seva pel.lícula més fluixa. Fernando, espavila!

Un personatge poc creïble: Tota la història gira al voltant de Marcela, una noia peruana amb problemes econòmics. Les seves actituds són desconcertants. No li explica al seu xicot que està embarassada i no li diu a ningú que l’avi al que cuida ha mort. No és creïble. La seva interpretació, no obstant, és sensacional.

Per què és tan llarga? La història avança amb una lentitud desesperant. Tampoc no hi ha cops d’efecte (només al final). I per acabar-ho d’espatllar, dura 2 hores. Per cert, la pel.li abusa tant dels silencis que quan apareix un personatge graciós (la prostituta), desentona. 

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply