El cine del Picó

“Origen”: Un malson *

Comentari cinèfil: Qui vulgui veure una bona pel.lícula de cinema fantàstic que llogui en DVD "Blade Runner", "Terminator" o "2001". Aquesta és un malson que no entra ni amb la caixa XXL de crispetes.

Interminables i esgotadores explicacions: La idea inicial de la pel.lícula és interessant. El personal de l’empresa Origen pot introduir-se en el subconscient de les persones. El problema és que a partir del minut 20 els personatges principals esgoten a l’espectador amb interminables explicacions científiques i filosòfiques. L’expressió més utilitzada és: "bla, bla, bla, la qual cosa significa que… bla, bla, bla".

Fregant el ridícul: En molts moments la història fa riure. La paraula clau en el món oníric és "la patada". Si et maten mentre estàs somiant te’n vas al "limbo". Per què els actors parlen sempre de "la música" quan sona "Je ne regrette rien", d’Edit Piaf"? Són incapaços d’identificar-la? Per què la imatge dels fills de Leonardo Di Caprio es repeteix 30 vegades? Per què la seva dona sembla una psicòpata? I m’aturo aquí per no avorrir els lectors.

Proposta: Comprant l’entrada, les sales haurien de regalar un Gelocatil. O encara millor… un whisky doble.

Puntuació: * Una estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply