El cine del Picó

“Mamá está en la peluquería”: “Verano azul” al Canadà **

Comentari cinèfil: Hollywood ha defensat sempre el model convencional de "la familia unida jamás será vencida". Sortosament, també s’han fet pel.lícules que demostren que la "família feliç" és un niu d’hipocresia i enganys (des d’"Happiness" a "American beauty"). La que avui ens ocupa va en aquesta línia (sempre saludable), però és queda a mig camí.

Només hi falta Chanquete: Estiu de 1966. L’acció es desenvolupa al Canadà. Una familia feliç formada per pare, mare i tres fills gaudeix d’un plàcid estiu. Els primers 30 minuts són pitjors que qualsevol episodi de "Verano azul". La pel.lícula fa un gir quan la mare descobreix que el seu marit l’enganya. Un gir… decebedor.

Em costa trobar aspectes positius: La pel.lícula és ensopida i no aporta res de nou al pobre espectador amb inquietuds vitals. Però vull ser positiu. Em quedo amb el magnífic treball dels fills (especialment el petit), les cançons i els refrescants paisatges.

Puntuació: ** Dues estrelles sobre cinc (M’esperava més)

 Leave a Reply