El cine del Picó

“Gainsbourg”: Una vida oh la la ****

Comentari cinèfil: L’any 2007 es va estrenar "La vie en rose", la biografia d’Edith Piaf, la mare de la "chanson". La pel.lícula em va encantar. Ara ens arriba el biopic d’un dels artistes més polèmics d’aquell moviment. I també m’ha encantat. Visca el subgènere de les biografies dels cantants francesos!

Bon currículum: Serge Gainsbourg és un dels primers cantants mediàtics de la música moderna. Sempre era notícia. Pels escàndols, per les relacions sentimentals i lògicament per la seva música. Ell va crear el mític tema "Je t’aime… moi non plus" i va escriure "Poupée de cire…" que va guanyar un festival d’Eurovisió. Entre les seves nòvies i/o amants hi trobem Brigitte Bardot, Jane Birkin o Juliette Greco. Insuperable.

Dues hores molt distretes: Puc arribar a entendre que algú em digui que la vida d’aquest senyor no li ha resultat gaire interessant. D’acord. Però el que és innegable (si més no per a mi) és que "Gainsbourg" és una pel.lícula àgil i atractiva. Què més podem demanar?

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply