El cine del Picó

“La última estación”: Tolstoi es mereixia més **

Comentari cinèfil: El millor de la pel.lícula, de llarg, és l’actuació de Helen Mirren (és la dona de Tolstoi). Aquesta actriu millora amb els anys. Els seus treballs més recents, "The queen", "La sombra de un secuestro" i "Las chicas del calendario", m’han semblat fantàstics. Hellen forever.

Una biografia de pa sucat amb oli: Qui estigui interessat en la biografia del mestre Tolstoi… que no vegi aquesta pel.lícula perquè sortirà emprenyat. "La última estación" ens parla dels últims dies de l’escriptor. I en molts moments són més importants els personatges secundaris que ell mateix.

No passa res: Ho sento, però aquesta és la típica pel.lícula que no evoluciona adequadament. Hi ha escenes (els conflictes entre Tolstoi i la seva dona, per exemple) que es van repetint sense aportar res de nou. De què va aquesta pel.lícula? De política? De literatura? D’amor? Encara no ho sé i això que ja fa una estona que he sortit del cinema.

Argument en dues línies: Tolstoi decideix renunciar a molts dels seus privilegis, la qual cosa provocarà el desconcert de la seva dona

Puntuació: ** Dues estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply