El cine del Picó

“Rosa y negro”: Sembla un gag d’El Molino **

Comentari cinèfil: Estava repassant comèdies franceses dels últims anys que m’han agradat. La majoria són àcides i intel.ligents ("El erizo", "La cena de los idiotas", "Odette", "¿Por qué las mujeres siempre queremos más?". També em passen pel cap les comèdies esbojarrades (i una mica ridícules) de Louis de Funes i Jean Reno. Aquestes no m’interessen gens. "Rosa y negro" pertany, per desgràcia, al segon apartat.

Tot és tan exagerat: La història té la seva conya: un modista gai molt amanerat se’n va a l’Espanya fosca de la Inquisició per dissenyar un vestit de núvia. La pel.lícula, no obstant, és tan ximple i barruera que provoca més llàstima que somriures. Tot plegat no passa de ser un número simpàtic per a un cabaret (El Molino, per exemple). Amb La Maña i el Escamillo.

Juan Diego KO: Pobre Juan Diego. El seu paper de noble espanyol carca és segurament… el pitjor de la seva carrera.

Puntuació: ** Dues estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply